České pivní tiramisu

4 porce

Tvarohová dobrota na závěr – s pivem prostě pořídíte celé menu.

2 lžičky instantní kávy
300 ml 10° světlého piva
2 cl rumu
750 g měkkého tvarohu
80 g vanilkového cukru
lžička citronové kůry
12 ks cukrářských piškotů
40 g čokolády na vaření

Kávu, pivo a rum vložíme do kastrolu a svaříme na polovinu.

Tvaroh společně s cukrem a citronovou kůrou vyšleháme do jemného krému.

Po svaření piva necháme směs vychladnout a v tomto rozvaru namáčíme piškoty, které střídavě skládáme do misek s vyšlehaným tvarohem.

Navrch nastrouháme čokoládu.

zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=628

Buďte první, komu se toto líbí.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Upozornit emailem na navazující komentáře. Můžete se též přihlásit k odběru bez omentování.