Kuřecí paličky pečené v cukrovém pivu s cibulí

4 porce

Kuře je jemně nasládlé chuti s vůní po exotickém koření. Pokrm, který zachutná především ženám.

12 kuřecích paliček
150 g špeku
4 velké cibule
2 kousky celé skořice
8 bobkových lístků
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
40 g hnědého cukru
1 snítka tymiánu
500 ml černého piva
sůl

40 ml oleje
1 řapík řapíkatého celeru
2 jablka
1/2 citronu
50 g dijónské hořčice
mletý pepř
sůl

Kuřecí paličky očistíme a z kosti stáhneme kůži.

Špek nakrájíme na kostky a vypečeme v kastrolu dozlatova, přidáme kuřecí paličky, opečeme, cibuli a koření. Až je cibule zlatavá, zasypeme cukrem, necháme krátce zkaramelizovat, zalijeme pivem, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C 30−40 minut.

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer, přidáme citron nakrájený na kolečka, osmahneme ho a nakonec vložíme jablka, která opět zarestujeme, vložíme hořčici a dochutíme solí a pepřem.

Zeleninu smícháme s pečeným kuřetem a podáváme.

zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=626

Buďte první, komu se toto líbí.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Upozornit emailem na navazující komentáře. Můžete se též přihlásit k odběru bez omentování.