Při letošní lyžařské návštěvě rakouských Alp,
jsem očkem hodil i po pivních regálech marketů. Vzhledem k tomu, že jsou mi čím dál bližší „bílá piva“, a to jak z důvodů chutí, tak i z důvodu jejich vlastní občasné produkce, jsem byl docela mile překvapen šíří nabídky. Zkusil jsem si vybrat taková, která by mohla mít potenciál pro pozdější namnožení jejich kvasinkových kultur pro mou „banku“. Ale taková asi všechna nebudou, nebotˇna stránkách http://wiki.hobbybrauer.de/index.php?title=Hefestripping jsem našel zmínku např. o Franziskaner Weissbier, který je zařazen do seznamu nemnožitelných. Určitě však vyzkouším pomnožit Schneider weisse doporučované německými homebrewery, jak pro výbornou chuť i vůni, tak množitelnost kvasinek. V regálu jsem bohužel nenašel Weizen od Weihestephanu, kterou jsem točenou pil skoro na sjezdovce a která mi velice lahodila. Do portfolia se dostalo mou nepozorností i Wieselburger Bier, které jsem však za pšenici pouze zaměnil, avšak určitě dobře poslouží pro kultivaci mých chuťových pohárků. Rakouský URBOCK 23°C (pale double bock), ten jsem zakoupil zcela cíleně a jsem stále v očekávání jeho otevření a zážitků z ochutnání.
Napsat komentář