Bílé Alpy i Weissbier

Při letošní lyžařské návštěvě rakouských Alp,

imag0033

jsem očkem hodil i po pivních regálech marketů. Vzhledem k tomu, že jsou mi čím dál bližší „bílá piva“, a to jak  z důvodů chutí, tak i z důvodu jejich vlastní občasné produkce, jsem byl docela mile překvapen šíří nabídky.  Zkusil jsem si vybrat taková, která by mohla mít potenciál pro pozdější namnožení jejich kvasinkových kultur pro mou „banku“. Ale taková asi  všechna nebudou, nebotˇna stránkách http://wiki.hobbybrauer.de/index.php?title=Hefestripping  jsem našel zmínku např. o Franziskaner Weissbier, který je zařazen do seznamu nemnožitelných. Určitě však vyzkouším pomnožit Schneider weisse doporučované německými homebrewery, jak pro výbornou chuť i vůni, tak množitelnost kvasinek. V regálu jsem bohužel nenašel Weizen od Weihestephanu, kterou jsem točenou pil skoro na sjezdovce a která mi velice lahodila. Do portfolia se dostalo mou nepozorností i Wieselburger Bier, které jsem však za pšenici pouze zaměnil, avšak určitě dobře poslouží pro kultivaci mých chuťových pohárků. Rakouský URBOCK 23°C (pale double bock), ten jsem zakoupil zcela cíleně a jsem stále v očekávání jeho otevření a zážitků z ochutnání.

p1090508 p1090507

p1090506 p1090505

p1090509 p1090504

p1090500      

                                                   p1090492

Buďte první, komu se toto líbí.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Upozornit emailem na navazující komentáře. Můžete se též přihlásit k odběru bez omentování.