Chmelový VÚPS

11-lezak_francek_chmelovy_vups

Chmelový VÚPS 12st.

plněno: 29.10.2008
obsah alkoholu: 5,1%

Buďte první, komu se toto líbí.

 

Klíčová slova: , ,

Komentáře: 2

Přidat odpověď »

 
  • Ahoj,můžete poradit?Budu mít třetí měsíc v lednici šikmý agar Scotish ale,několik stěrů jsem už udělal,měl by se převést na tekutou formu,tzn nechat zakvasit mladinou?Ještě jsem to neprováděl.Děkuji Ivan

     
     
     
  • Francek
    Francek

    Reculturing in this way does not increment the strain generation-number because the yeast have not made enough copies of themselves for mutation to occur.
    How many vials should you inoculate at a time? I usually do 3 or 4 vials of a given yeast type in a session, because I rarely use the same yeast 4 times in 3 months. When 3 months is nearly over, I simply reculture the strain by doing the new slants, but using an „old“ slant as the source instead of a vial with a few ml of Wyeast solution in it. Otherwise the procedure is identical.
    Takže ze stěrů udělat nové agary…

     
     
     
  • Přidat komentář
     
    Váš gravatar