Na otestování měřiče tlaku jsem použil pšeničnou mladinu. Již po prvním dnu bylo vidět, že tlakoměr měří. Na fotu níže je tlak asi po 12. dnech.
Aby bylo možno graficky znázornit nárůst tlaku, tak jsem pravidelně po 24 hod. cca 22 dní zaznamenával hodnoty tlaku a teploty do tabulky. Poté pomocí EXCELU vyjádřil graficky. Co lze vypozorovat. První tři dny strmý přímkový nárůst tlaku při zákvasné teplotě, poté čtyři dni mírnější strmost a poté opět čtyři dni nárůst strmosti přímky, které se již odehrávalo při teplotách ležení. Dále tlak již stoupal jen mírně, anebo jeho hodnoty kopírovaly hodnoty teploty.
Stočeno bylo při hustotě 1018/20°C tj. cca 4,5°P. Podle posledních hodnot tj. 1,5 baru a 5°C, je výsledné sycení větší než doporučované pro pšeničná piva. Doporučení 5,7g CO2/l, skutečnost 6,7g CO2/l.
Napsat komentář