Pivní dalamánky se sýrem

Zdroj: http://recepty.ekucharka.cz

Na dalamánky budeme potřebovat:

10 g droždí
1 vejce
1 lžíce oleje
300 g žitné hladké mouky
200 ml černého 12° piva
sůl
tuk na potření plechu
žloutek na potření dalamánků
kmín a pekařská sůl na posypání

Na pivní sýr budeme potřebovat:

400 g pivního sýru
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
5 cl 12° piva
1/2 lžičky kmínu

Na ozdobení budeme potřebovat:

8 listů hlávkového salátu
nasekaná cibulová nať a červená kapie

Postup:

Droždí rozemneme do misky, přidáme rozšlehané vejce, 1 lžíci mouky a zalijeme
8 cl piva. Vše promácháme v hustou kaši a necháme asi 10 minut na teplém
místě vzejít. Na vál prosejeme zbytek mouky, vlijeme do ní kvásek a osolíme.
Pivo promícháme s olejem a postupně jej přilijeme k těstu, které mícháme od
středu ke krajům. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je cca 15-20 minut nakynout.
Z těsta připravíme 12-16 malých bochánků, které uprostřed mírně stlačíme
tupou stranou nože. Plech potřeme tukem, položíme na něj dalamánky – dále od
sebe a dáme je kynout (cca 8minut). Troubu předehřejeme na 180-200 stupňů,
dalamánky potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme pekařskou solí a kmínem.
Vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut do zlatova. Pivní sýr rozmačkáme
vidličkou, přidáme mletou papriku, hořčici a zalijeme pivem. Promícháme a
vytvoříme 8 noků, které posypeme kmínem. Na listy salátu dáme noky, poklademe
je kapií a nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Dobrou chuť!

1 osobě se již líbí.

 

Klíčová slova:

Komentáře

Zatím bez komentáře.

  • Přidat komentář
     
    Váš gravatar