Pivní karbanátky se sýrovou omáčkou
4−6 porcí
Karbanátky, ve kterých převažuje zelenina, jsou dochucené opět nasládlým černým pivem. Podávají se s výraznou omáčkou ze sýrů s modrou plísní a jarními šťouchanými bramborami.
50 g másla
1 malá cibule
8 stroužků česneku
150 g kapusty
1 malá červená paprika
1/2 malé cukety
hrst petrželové natě
250 ml černého piva
500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 vejce
mletý pepř
sůl
strouhanka
olej na smažení
250 g nivy
200 ml smetany
500 g raných brambor
100 g másla
1 jarní cibulka
hrst pažitky
Na másle orestujeme na jemné kostičky nakrájenou zeleninu a nasekanou petrželku, zalijeme pivem, krátce povaříme a necháme zchladnout.
Potom směs smícháme s masem, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Tvarujeme placičky, které zlehka obalíme ve strouhance a na oleji je usmažíme dozlatova.
Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do pánve, přilijeme smetanu a za stálého míchání rozpustíme a krátce povaříme do zhoustnutí.
Brambory uvaříme ve slupce, rozmačkáme je s máslem, nakrájenou jarní cibulkou a pažitkou.
zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=627
Klíčová slova: recept
Komentáře
Zatím bez komentáře.