Scezovací smyčka

Scezovací nádobu mám upravenou na odvod sladiny spodem přes kulový kohout. Při scezování a snižování průtoku výstřelků jsem otevíral stále více výpustný kulový kohout, až někdy došlo ke vniknutí vzduchu do meziprostoru mezi dnem scezovací nádoby a scezovacím sítem. To mělo nepříznivý vliv na další scezování, neboť došlo k vyššímu zanesení scezovacích otvorů. Při scezování by se také mohlo nepozorností  stát, že hladina sladiny klesne až pod scezovací vrstvu mláta, což také není k dobru věci.

Aby k tomuto nedocházelo, jsem z mosazné a několika měděných tvarovek o průměru 15mm  sletoval smyčku, která má svislou délku upravenu tak, aby horní část byla trochu výše než horní úroveň mláta.

p1100713p1100712

Před napuštěním rmutu otevřu naplno kulový kohout, zaplavím vodou o teplotě cca 80°C scezovací dno a kohout uzavřu. Poté čerpám do scezovací nádoby rmut. Po usazení kohout mírně otevřu tak, aby sladina vytékala rychlostí cca 1 litr za 2,5min.

4 lidem se článek líbí.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Upozornit emailem na navazující komentáře. Můžete se též přihlásit k odběru bez omentování.