Scezovací smyčka
Scezovací nádobu mám upravenou na odvod sladiny spodem přes kulový kohout. Při scezování a snižování průtoku výstřelků jsem otevíral stále více výpustný kulový kohout, až někdy došlo ke vniknutí vzduchu do meziprostoru mezi dnem scezovací nádoby a scezovacím sítem. To mělo nepříznivý vliv na další scezování, neboť došlo k vyššímu zanesení scezovacích otvorů. Při scezování by se také mohlo nepozorností stát, že hladina sladiny klesne až pod scezovací vrstvu mláta, což také není k dobru věci.
Aby k tomuto nedocházelo, jsem z mosazné a několika měděných tvarovek o průměru 15mm sletoval smyčku, která má svislou délku upravenu tak, aby horní část byla trochu výše než horní úroveň mláta.
Před napuštěním rmutu otevřu naplno kulový kohout, zaplavím vodou o teplotě cca 80°C scezovací dno a kohout uzavřu. Poté čerpám do scezovací nádoby rmut. Po usazení kohout mírně otevřu tak, aby sladina vytékala rychlostí cca 1 litr za 2,5min.
Komentáře
Zatím bez komentáře.