Pivní recepty paní Růženy

Nechte se inspirovat pivními recepty paní Růženy Sedláčkové z pivovaru Nymburk.

Zdroj: http://www.prvni-damsky-pivni-klub.cz/clanky.php?id_clanku=47

Pivní štrůdl

60 dkg hladké mouky, 1 Omega nebo jiný tuk, necelý půllitr světlého piva
Tuk nastrouháme, vmísíme do mouky a zalijeme pivem. Zadělané těsto rozdělíme asi na tři díly, rozválíme a naplníme buď sladkou nebo slanou náplní.

Uzená krkovice na černém pivu

1 kg krkovice, 3 větší cibule, ½ balíčku grilovacího koření, 1dcl kečupu, ½ l černého piva, trošku pálivé papriky, 3 stroužky česneku
Cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do pekáče, poklademe nakrájenou krkovicí asi 1 cm široké plátky, posypeme kořením, přidáme česnek, papriku a zalijeme pivem s rozmíchaným kečupem. Pečeme asi ¾ hodiny. Pokud je to třeba můžeme během pečení ještě přilít pivo.

Houstičky z pivovarského mláta

70 dkg hladké mouky, 30 dkg mláta, sůl pepř, mletý kmín. 1 dcl vlažné vody, 3 lžíce oleje, 1 dcl mléka, 1 kostička droždí.
Všechny uvedené suroviny smícháme, zaděláme těsto a necháme vykynout. Upletené housky postřeme vodou a posypeme kmínem, solí, sezamem atd.

Bramboráčky z pivovarského mláta

60 dkg mláta, 40 dkg brambor, 4 vejce, 1 frac12; dcl mléka, hladká mouka (podle hustoty těsta, sůl, česněk, majoránka, pepř podle chuti
Postupujeme jako při přípravě klasického bramboráku.

Dobrou chuť!

2 lidem se článek líbí.

 

Klíčová slova:

Komentáře

Zatím bez komentáře.

  • Přidat komentář
     
    Váš gravatar